Christian Patracchini

Darsanam

In my recent residency in Atina (Italy), I was invited to present a performance, which engaged with the idiosyncrasies of the location. During the research I became interested in the polygonal blocks of stone, which make up the walls of the local church.In a polygonal wall the stones are placed vertically instead of horizontally. In the event of the foundation sinking, the stones adjust, find new positions, obey gravity, work like wedges; a new form arises. The adjustment of these polygonal stones is slow and unperceivable; this idea functioned as a platform for creating a series of actions that explored through body movements, balance and the manipulation of objects, the passage between the virtual and the material.

Palazzo Ducale Atina (Italy) August 2013 Colour.it artists residency

Photos – Gabrielle Cooper